Σωτήρης Τοκαλατσίδης

Σωτήρης Τοκαλατσίδης

Την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου, το 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο πρόγραμμα Erasmus ?European Identity in Times of Crisis? που πραγματοποιήθηκε στο Χέερλεν της Ολλανδίας και στην Κολωνία της Γερμανίας.
Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Μαρία Κωνσταντινίδου, και ομάδα τριών καθηγητών που συμμετείχαν στο ακαδημαϊκό μέρος. Συμμετείχαν επίσης δυο μαθητές, οι οποίοι συνεργάστηκαν με άλλους μαθητές από τη Γερμανία, Δανία, Ισπανία και Ολλανδία σε ένα εργαστήριο τεχνολογίας με θέμα τη δημιουργία βίντεο μέσω κινητού τηλεφώνου.
Η επόμενη συνάντηση θα λάβει χώρα στη Μουρθία της Ισπανίας τον Οκτώβριο.

EUROPEAN IDENTITY IN TIMES OF CRISIS

The ?European Identity in times of crisis?-project has been approved by the German Erasmus+ National Agency.
The project targets to integrate young and elder adults from disadvantaged educational environments, persons applying for asylum and increasingly those labelled as so-called "poverty migrants" from Europe into the respective societies' educational system. In each of the partner countries involved there are increasingly problems with the integration of those with to education. In the ?European Identity in times of crisis?-project partners look for common solutions to tackle this problem and aim to develop a recognizable European identity framework. First internal awareness is raised in the partner organisations and cultural European references are implemented in curricula and programs. Second regional analysis of social consequences of the European crisis ("normalcy classes") are executed and examined to be countered by innovative methods. Last the target groups are to be led to education and possibly graduation courses will follow. The project results will be available an open platform.
The ?European Identity in times of crisis?-project involves the following partners: Rahel Varnhagen Kolleg (DE), HF og VUC Fredericia (DK), Centro Comarcal Educaci?n Adultos Infante (ES), YOUTH AND LIFELONG LEARNING FOUNDATION (GR), Stichting EURICON (NL), T?V NORD Bildung GmbH & Co. KG (DE) and Abendgymnasium-Koeln.

 

Έναρξη Λειτουργίας Παραρτήματος

Στις 30 Νοεμβρίου 2015 έγινε η έναρξη λειτουργίας του Παραρτήματος στη Μοναστηρίου του 1ου ΣΔΕ Θεσσαλονίκης (Νεάπολη) σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Η αρχή έγινε με δραστηριότητες γνωριμίας και ενίσχυσης της ομάδας. "Σχεδιάζοντας το Σχολείο των Ονείρων μου!!!" Καλή Αρχή και δυναμικό ξεκίνημα σε όλους!

Εκπαιδευτές Σχ. Έτος 2015 2016

«Θεσσαλονίκη Βιώσιμη Πόλη» , 7-10-2015


Ο Δεύτερος Κύκλος των εκπαιδευομένων συμμετείχε στο εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο και τον αύλειο χώρο του Λευκού Πύργου. Το πρόγραμμα είχε στόχο την ολιστική προσέγγιση του αστικού συστήματος της Θεσσαλονίκης, δηλαδή του φυσικού, του οικονομικού και του κοινωνικο-πολιτισμικού. Οι εκπαιδευόμενοι πήραν μέρος σε εργαστήρια με θέμα το ιστορικό παρελθόν της πόλης και πως αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα των κατοίκων σήμερα. Παρουσίασαν στην ολομέλεια τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση.

 

H φετινή διοργάνωση του comic-n-play, περιλαμβάνει ένα χορταστικό πρόγραμμα συμμετοχών για το κομμάτι της 11ης έκθεσης επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής και φαντασίας!

Πιο συγκεκριμένα:
Ο σύλλογος Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. ο οποίος και αναλαμβάνει και τον γενικότερο συντονισμό της διοργάνωσης, θα συμμετάσχει και φέτος με μια διαδραστική μακέτα αναφορική στον πόλεμο των χαρακωμάτων κατά τον 'Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Η μακέτα αυτή έχει κατασκευαστεί με μινιατούρες στην δημοφιλή κλίμακα 1/72 και είναι βασισμένη στο σύστημα κανόνων της εταιρείας Too Fat Lardies "Ι.Α.B.S.M.". Ενημερωτικά φυλλάδια με την συγγραφική επιμέλεια του συλλόγου, θα διανέμονται στους επισκέπτες της εκθέσεως για να τους πληροφορούν σχετικά με τους εορτασμούς της εκατονταετηρίδας του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και για το Μακεδονικό Μέτωπο (1915-1918). Παράλληλα, μικρές εκπαιδευτικές παρτίδες παιχνιδιών στρατηγικής με μιναιτούρες θα γίνονται καθημερινώς, παρουσία εμψυχωτών του συλλόγου, εμπνευσμένες από την μεσαιωνική ιστορία και χρησιμοποιώντας το σύστημα κανόνων D.B.A. Tέλος, μικρές συλλεκτικές βινιέτες με μινιατούρες, με διάφορες ιστορικές θεματικές θα διατείθενται προς πώληση, σε συμβολική τιμή, προς ενίσχυση του συλλόγου Ε.Σ.Φ.Ι.Π.Σ. Οι βινιέτες αυτές είναι δημιουργίες του καλλιτέχνη Ανδροκλη Γιάτσογλου.

 


Το 1 ΣΔΕ Θεσσαλονίκης με μια ομάδα εκπαιδευόμενων θα παραβρεθεί στη βράβευση μαθητών για τον 8ο Ποιητικό Διαγωνισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης

θα γίνει την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015,  ώρα 7.00μ.μ. στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, Μέγαρο Μπίλλη, πλατεία Ιπποδρομίου

τηλ. 2310 274167

Το σχολείο μας συμμετείχε στον 8ο Ποιητικό Διαγωνισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα βραβευτούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευόμενοι.

Tο 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης με μια ομάδα εκπαιδευόμενων θα παρακολουθήσει την ενημερωτική εκδήλωση την Πέμπτη 12/11/2015 στις 16:45 με θέμα «Ψηφιακές Δεξιότητες: Ο νέος κώδικας εισόδου στην αγορά εργασίας». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με στόχο να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στη χώρα μας και στην Ευρώπη, όπου παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας εξακολουθεί να υφίσταται μεγάλος αριθμός κενών θέσεων εργασίας που απαιτούν δεξιότητες Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων συμπεράσματα της μελέτης του CEDEFOP που δημοσιεύτηκε πρόσφατα σχετικά με το «ταίριασμα» (ψηφιακών) δεξιοτήτων με διαθέσιμες θέσεις εργασίες αλλά και εν εξελίξει Κοινοτικές πρωτοβουλίες όπως το e-skills for jobs.

Επιπλέον έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι πολυεθνικών επιχειρήσεων ICT οι οποίοι/οποίες θα μιλήσουν για τις ανάγκες της αγοράς σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και συμμετέχοντες σε πρωτοβουλίες που προωθούν την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων στις γυναίκες.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο που θα παρουσιάζει, συνοπτικά, online δωρεάν εργαλεία διαθέσιμα σε όποιον/α επιθυμεί να αναπτύξει ή να βελτιώσει δεξιότητες όπως ο προγραμματισμός.

Με τη λήξη του Συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Σελίδα 1 από 3

JSN Metro template designed by JoomlaShine.com